Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

H…mamacita Πηνελόπη Αναστασοπούλου!


Συνέντευξη: Βίλυ Αργυρούδη


Η συνέντευξη με την Πηνελόπη έμοιαζε με απόδραση σε λούνα παρκ. Μια επίσκεψη στην τεράστια πολύχρωμη ρόδα, εκεί που νιώθεις ελεύθερος όσο ποτέ άλλοτε, κάθε φορά που αναφερόταν στους Mamacita On Fire, μια απόπειρα στα «συγκρουόμενα» όταν μιλούσε για την ροκ πλευρά της, με μια βαθιά ανάσα στο «σφυρί» όταν καταδίκαζε την κακοπροαίρετη κριτική και ένα γρήγορο πέρασμα από το «τρενάκι του τρόμου» όταν δε δίσταζε να συμφωνήσει με το σχόλιο μου πως εάν "σκύβεις" συνέχεια, θα σε «πηδάνε» και συνέχεια.
Την παρακολουθώ όση ώρα απαντάει στις ερωτήσεις μου και υποσυνείδητα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να ανήκει και αλλού. Σε άλλη εποχή, σε άλλη δεκαετία: Ίσως στη δεκαετία του 1930, όπου η μόδα θα συναντήσει τον κινηματογράφο -ο κορσές θα έχει μείνει στο αμαρτωλό παρελθόν- και οι γυναίκες θα έχουν την ανάγκη να είναι συνεχώς λαμπερές, όπως οι αγαπημένες τους πρωταγωνίστριες. Ίσως πάλι στα ΄50s, την πιο κολακευτική δεκαετία για τη γυναίκα όπως συνηθίζουν να λένε, την εποχή που οι γραμμές ακολουθούν το κορμί τονίζοντας τα ωραιότερα σημεία του. Αν και είμαι βέβαιη ότι θα της πήγαιναν πολύ και τα ‘80s, η δεκαετία της υπερβολής και η αμέσως επόμενη, αυτή των ‘90s όπου η απλότητα θα έπαιρνε την σκυτάλη.
Επειδή η mamacita Πηνελόπη χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά για να με πείσει ότι συνδυάζει με απόλυτα φυσικό τρόπο τον ρομαντισμό με τη δυναμικότητα, την “ροκιά” με τη μουσική των μιούζικαλ, το «καλώς ήρθες» με το «Αντίο».
Η Πηνελόπη που στοιχηματίζω ότι δεν θα «μάσαγε» να περιμένει για δεκαετίες τον «Οδυσσέα» της, μοιράστηκε στο moirasou πως το να μοιράζεσαι είναι αρετή και ΝΑΙ, αξίζει τον κόπο, ακόμα κι αν αργότερα φας τα μούτρα σου.

Διάβασα την ιστορία των Mamacita On Fire λίγο προτού συναντηθούμε και τώρα πια βλέπω και από κοντά το τατουάζ που «χτύπησες» για να τους κουβαλάς πάντα και παντού μαζί σου… Παρόλα αυτά, θέλω να μου την πεις ξανά εσύ. Όπως την βίωσες, όπως την έχεις αποθηκεύσει στον «σκληρό» σου δίσκο.
Τον Θοδωρή Μαραντίνη από τους Ονιράμα δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά ίσως με είχε ακούσει κάποια στιγμή να τραγουδάω και με κάλεσε να συμμετέχω σε ένα live τους. Ουσιαστικά είχα κληθεί ως guest, ως ηθοποιός. Αυτό που έζησα, όμως, μαζί τους πάνω στην σκηνή ήταν συγκλονιστικό. Ένα σύντομο μουσικό ταξίδι που θα με έκανε, όμως, να δω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Ξαφνικά, από το πουθενά, ένιωσα μια πρωτόγνωρη ελευθερία. Και να φανταστείς ότι μέχρι εκείνη την στιγμή απέφευγα να ασχοληθώ με αυτόν τον χώρο, παρά μόνο στο πλαίσιο των μιούζικαλ που αγαπούσα και αποτελούσαν πάντα πρώτιστο επαγγελματικό μου στόχο. Λίγο καιρό μετά από εκείνη τη μοναδική εμπειρία, μου ζητήθηκε να κάνω ένα live στο Balux, συνεπώς έπρεπε να φτιάξω μια ομάδα. Μαζί με κάποιο παιδί από τα ιδρυτικά μέλη, το οποίο δεν βρίσκεται αυτήν την στιγμή μαζί μας στο συγκρότημα, φτιάξαμε αυτήν την ομάδα και αρχίσαμε να παρουσιάζουμε προς τα έξω, αυτό που κάναμε στα σπίτια μας για να περάσουμε εμείς καλά, καθώς δεν είμαστε από τα παιδιά που βγαίνουμε πολύ έξω. Το τατουάζ που βλέπεις στο χέρι μου, όπως και όλα τα τατουάζ στο σώμα μου, είναι για να μου θυμίζουν καθοριστικές στιγμές της ζωής μου. Οι Mamacita Οn Fire για μένα είναι το παιδί μας, ένα παιδί που όλη μου η υπόσταση κινείται γύρω από αυτό.

Παρότι σου είχαν γίνει προτάσεις και για τα προηγούμενα “dancing with the stars” κι εσύ με τη σειρά σου αρνιόσουν πεισματικά τις προτάσεις, καθώς δήλωνες ότι δεν σε αφορά το κομμάτι του ανταγωνισμού, τόλμησες να πάρεις μέρος στο «dancing on the ice”, ένα ομολογουμένως πιο δύσκολο εγχείρημα…
Έχεις δίκιο. Το έκανα. Και το έκανα γιατί το “dancing” ήταν η καλύτερη και η πιο σοβαρή πρόταση που μου έγινε φέτος. Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι επρόκειτο για κανονικότατη δουλειά, η οποία πλήρωνε και κανονικότατα. Όσο για το ανταγωνιστικό κομμάτι, εξακολουθώ να λέω ότι δεν με ενδιέφερε ποτέ. Στο “dancing” ήθελα να μείνω μέχρι το τέλος για πολλούς λόγους: μάθαινα κάτι καινούριο που το γούσταρα και μου έφτιαχνε τη διάθεση, περνούσα πολύ καλά με τα παιδιά και πληρωνόμουν με το επεισόδιο, συνεπώς με συνέφερε να μείνω μέχρι και το τέλος. Και όποιος βιαστεί να κρίνει αυτό που λέω, τον προκαλώ να είναι αυτός που θα βάλει τραπέζι στο φαγητό μας, προκειμένου να μην απαντάμε θετικά σε ανάλογες προτάσεις. Τελευταία, με τα όσα έχω ακούσει, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κακοπροαίρετη κριτική είναι ένα ποινικό αδίκημα, το οποίο πρέπει και να διώκεται. Στο “dancing” οφείλω να πω ότι χρωστάω πολλά.


Να υποθέσω ότι μετά από αυτό το σόου σκέφτηκες και πιο θετικά την προοπτική ενός μιούζικαλ; Αλήθεια, πιστεύεις ότι θα υπάρχουν πια τέτοιες ευκαιρίες ή τελείωσαν κι αυτές μαζί με την εποχή των «παχιών αγελάδων»;
Όπως σου είπα, το μιούζικαλ ήταν πάντα στόχος. Να δεις που μέσα στην κρίση θα γίνουν ωραία πράγματα. Ουσιαστικά… Δεν λέω ότι δεν θα ήταν ωραία να ζούσα στην εποχή των «παχιών αγελάδων». Αν υποθέσουμε ότι θα ήταν τότε η καριέρα μου στη φάση που είναι τώρα-την λέξη καριέρα βάλ’ την σε εισαγωγικά, μην ακουστώ υπερφίαλη- θα ζούσα πολύ πολύ άνετα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Δεν πειράζει, όμως. Σκέφτομαι ότι ανήκω στη γενιά που θα κληθεί να βάλει τις βάσεις για μια καινούρια αρχή κι αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια ευτυχής συγκυρία από μόνο του.

Αν θα έπρεπε να σου βάλω μια «λεζάντα», θα ταίριαζε η λέξη «ροκ»; Ή τελικά η λέξη «ροκ» κρύβει μέσα της μια σκληρότητα που δεν είναι… απόλυτα εσύ;
Προχθές άκουγα κάπου τον Χρήστο Δάντη να λέει ότι όλα πια θεωρούνται ροκ. Για μένα «ροκ» είναι να είσαι ο εαυτός σου, ο εαυτός σου χωρίς να χρειάζεται να πατάς πάνω σε κεφάλια άλλων για να το πετύχεις. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Δεν είναι εύκολο να ζεις τις στιγμές, έτσι όπως θέλεις εσύ. Όσο για το σκληρό που λες, μη ξεχνάς ότι τις πιο ερωτικές, τις πιο ευαίσθητες, τις πιο αισθαντικές μπαλάντες, τις έχουν γράψει μεγαλόσωμοι άντρες με μακριά μαλλιά, με καρφιά, με τα όλα τους.

Σε έχουμε στο μυαλό μας ως ένα τέρμα δυναμικό κορίτσι, που δεν μασάει να δηλώσει ότι γυμνάζει το πάνω μέρος του σώματός της με έναν στύλο από αυτούς που έχουν στο Pole dancing (και μάλιστα μια εποχή που δεν ήταν στη μόδα αυτός ο τρόπος, όπως συμβαίνει σήμερα) ενώ παράλληλα ομολογεί ότι έχει σμπαραλιαστεί από τους μεγαλύτερους άνδρες-συντρόφους της στη ζωή και προτιμά πια να είναι πιο αυστηρή στις επιλογές της. Πώς συνδυάζεις τόσο νομοτελειακά την ευαισθησία με το δυναμισμό σου;
Οι γυναίκες είμαστε δυναμικές από τη φύση μας καθώς έχουμε κληθεί από την ίδια τη φύση να είμαστε εμείς αυτές που θα φέρουμε στον κόσμο τα παιδιά μας. Μπορώ να είμαι και δυναμική και ευαίσθητη συγχρόνως, όλοι είμαστε κατά βάθος. Από τον άνδρα που θα είναι δίπλα μου ζητάω κάτι πολύ απλό: Να είναι δύο βηματάκια εμπρός μου. Ας είναι και δίπλα μου. Δεν τον θέλω να είναι βήματα πίσω από εμένα, ούτε πολύ μπροστά και να μην μπορώ να τον φτάσω. Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που χρειάζομαι ισορροπία.

Αν σε ρωτούσα ποια θα ήταν η ιδανική επαγγελματική πρόταση που θα ήθελες να έρθει τώρα στην καριέρα σου;
Δε θα μπορούσα να σου απαντήσω με ακρίβεια. Θα περιοριζόμουν στο να σου πω ότι ιδανικά θα ήθελα η μουσική που θα κυκλοφορήσουμε σε λίγο καιρό από σήμερα, να έχει την απήχηση που φαντάζομαι ότι θα έχει. Έχω μεγάλα όνειρα. Ψηλούς στόχους. Δεν μπορώ να τους κοινοποιήσω, όμως, αν πρώτα δεν υλοποιηθούν. Σε αυτήν την δουλειά, έχουν την τάση να παίρνουν με το «έτσι θέλω» τα όνειρά σου και να τα πατάνε. Να σε κάνουν να πιστεύεις ότι δε δικαιούσαι να έχεις όνειρα, γιατί θα θεωρηθείς αυτόματα υπερόπτης και εγωκεντρικός. Ας είμαστε καλά και ας έχουμε την τύχη να τα βλέπουμε να συμβαίνουν…

Γιατί νιώθω ότι βάζεις «φρένο» όταν μου μιλάς για τα όνειρά σου;
Ίσως επειδή είμαι πληγωμένη. Η δημοσιότητα είναι φυσική συνέπεια της δουλειάς μου και το αναγνωρίζω. Δεν παύει, όμως, να είναι και ένα αδηφάγο ζώο που τρέφεται από ανθρώπους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Άλλο πράγμα η δημοσιογραφία, άλλο η κριτική και άλλο η κριτική από ανθρώπους που κρίνουν ένα αντικείμενο που δε γνωρίζουν. Και ναι, σε πληγώνει να χρησιμοποιούν το όνομά σου, την προσωπικότητα και τη δουλειά σου, απλά για να περάσουν κάποιοι την ώρα τους.

Τα λες πάντα και όλα «έξω από τα δόντια»; Κι αν ναι, στο τέλος της ημέρας ποιος είναι ο απολογισμός; Χασούρα ή νίκη;
Το συζητάς; Στο τέλος της ημέρας, μού μένει μόνο η νίκη. Όλα ένα παιχνίδι είναι, ένα παιχνίδι που η χασούρα δεν πρέπει να σε σταματάει ποτέ. Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος να μας πάρει από κάτω. Δεν έχω αυτήν την «πολυτέλεια», επειδή δουλειά μου είναι να κάνω τον κόσμο να περνάει καλά. Από την άλλη, δε θα σου κρύψω ότι και στη δουλειά μου πια είμαι πιο προσεχτική. Προσπαθώ να περιορίσω μερικές φορές τον αυθορμητισμό και την παρορμητικότητά μου γιατί διαπιστώνω ότι παρεξηγείται. Επιπλέον, έχω γίνει αρκετά πιο αυστηρή.

Λίγο πριν σε ευχαριστήσω που δέχθηκες να δώσεις συνέντευξη στο moirasou, να σε ρωτήσω αν συνηθίζεις να… μοιράζεσαι.
Με έμαθαν να μοιράζομαι. Οι γονείς μου. Το ίδιο έκαναν κι αυτοί, από πάντα. Είναι μαγκιά το να μοιράζεσαι… Αρετή! Αν δεν μοιράζομαι, δεν υφίσταμαι. Άλλωστε, σε αυτόν τον χώρο δεν μπορείς να κάνεις και κάτι διαφορετικό. Για να ετοιμάσεις κάποιο project, θα πρέπει να περάσεις άπλετο χρόνο με τους συνεργάτες σου. Να μοιραστείς μαζί τους την καθημερινότητά σου, τη ζωή σου, να τους κάνεις φίλους, να γίνουν η οικογένεια σου. Κάποιοι από αυτούς θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν μόλις τελειώσει αυτό που ετοιμάζατε. Δεν πειράζει. Αυτό συμβαίνει. Αυτό συμβαίνει, ακόμα και τις φορές που την πατάς. Φτάνει το μάθημα που θα πάρεις από αυτήν τη «μοιρασιά», να το χρησιμοποιήσεις προς γνώση και συμμόρφωση. Εσύ δε θα αλλάξεις τις αρχές σου για κάποιον τυχάρπαστο, για κάποιον επιτήδειο, όπως έλεγαν και οι παλιοί. Το «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου πάλι δικά μου» δεν ταιριάζει στον τρόπο ζωής μου,στον τρόπο σκέψης μου και είναι μια στάση που δεν θα υιοθετήσω ποτέ, ό,τι και να μου συμβεί αργότερα. Μοιραστείτε, λοιπόν…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αλφαβητικά

΄Γλώσσα. © 24GR 2013 2015 21 Δεκεμβρίου 2012 24grammata.com Αββάς Αββάς Δωρόθεος Αγαθά Αγάπη Αγγελίες Άγγιγμα Αγία Φιλοθέη αγιασμός Άγιο Πνέυμα Άγιον Όρος Άγιον Όρος η ζωή των μοναχών Αγιον Ορος YouTube Αγιορείτης Άγιος Αυγουστίνος Άγιος Θεός Άγιος Νικόλαος Αγκαλιά Αγλέορας Αγορά Εργασίας Αγόρια Αγχόνη Άγχος Αγώνας Αδυναμία Αθήνα Αισιοδοξία Αιώνιο Ακαδημαϊκός Ακροατήριο Αλβέρτος Αϊνστάιν Αλέκος Σπανίδης Αλεξάνδρα Πασχαλίδου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Αλήθεια Άλκης Κανίδης Αλλαγή Άλμπερτ Αϊνστάιν Αλόγων Αλχημιστής Αμαρτία Αμερικανός Αμιούν Ανάγνωση Αναδημοσιεύσεις Ανακοινώσεις Ανάκτορο Ανάλυση Ανάπτυξη άνδρας Ανεκδοτα Ανέκδοτα Ανέκδοτο Ανελκυστήρες Ανεργία Ανεργία STOP Άνεργοι Άνθος Άνθος του γιαλού Άνθρωπος Ανταπόκριση αντινομίες... άντρες Ανώνυμος Αξία Αξία Πορεία Αξιοπρέπεια Απαντήσεις Από τις εφημερίδες Αποσπάσματα για τους Έλληνες Απόσταγμα Αποτυχία Απόφαση Αποχή Άραβες Αργά Αργύρης Αρετή αριθμοι Αριστερά Αριστοτέλης Αριστοτέλους Πολιτικά Αρκάς Άρματα Αροστοτέλης Αρρώστια Αρχαία Αρχαία Αίγυπτο Αρχαϊκή Αρχαιότητα Αρχή Αρχηγός Αρχιμ. Γερβάσιος Ραφτόπουλος Αρχισυντάκτη Αυστρία Αυτοκτονία ΑΦΙΕΡΩΜΑ Αφιερωμένο Άχρονον Αψιδωτή Αίθουσα Βασική Αρχή Βασίλη Βασίλη Τσιβιλίκα Βασίλης Παπακωνσταντίνου Βασιλική Βασιλική Χασιώτη Βάσο Βατικανό Βεργκλ Βηθλεέμ βήμα Βήμα Ζωής Βιβλίο Βίκτωρ Ουγκώ Βίκυ Μοσχολιου-You Tube Βίλυ Βλακεία Βόμβα Βούδας Βουλευτές Βουλή Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Βραζιλία Βράχος Βρέφος Βρυξέλλες Βυζαντινή Γ. Παξιμάδης Γαλεριανό Γάλλο Γάτα γείτονας Γέλιο Γενέθλια Γενικώς Γέννηση Γερμανική Κυβέρνηση Γερμανικό Γερμανό ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ Γέροντας Γέροντας Παΐσιος Γέροντας Πορφύριος Γερόντισσα Γαβριηλία Γεύματα Delivery Γεωργία Νταγάκη Γεώργιος Ν. Πετρακης Γη Γιαγιά Γιάννα Γιάννη Γιάννης Μιχαηλίδης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ Γιατί Γιοβάννα Κοντονικολάου Γιορτάσι Γιουνανισταν Γιώργος Αβραμίδης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου Γκαίτε Γκίντερ Γκρας Γκωτιέ Γλέντι γλώσσα Γλώσσα Βρετανικό Γνώμη Γνώση Γονείς Γουίτμαν Γουλοτ Γουίτμαν Γουόλτ γράμμα Γράμματα γυναίκα γυναίκες Δαδιά Δάκρυ Δανεισμός Δανία ΔΕΗ Δελτίο Τύπου Δεξιά Δημήτρης Παπαϊωάννου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ Δημοσιογράφος Διαδίκτυο Διαπλοκή Διασκεδαση Διασκέδαση Διασυνδέσεις Διαφθορά Διεθνείς Σχέσεις Διεθνές Δικαστήριο Δίκαιο Δικαιοσύνη Δικαίωμα Διπλή Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δοκίμαστε Δοκιμή δοκιμιογράφο Δόλωμα Δόξα ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ Δοξολογία Δράση Δρόμοι Δροσοσταλίδες Δύναμη Δώρα - Αθήνα Δώρα Σκαρτσή δώρο Εαυτός Έβρο έγγραφα φωτιά Εγκυμοσύνη Εγνατία Έθιμα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Εθνική Ελλάδος Εθνικό Συμβούλιο Έθνος Εικαστική Ένωση Ειλικρίνεια Είπαν Έκθεση Ζωγραφικής Εκλογες ΕΚΜΕΚ εκπαίδευση Εκπαίδευση. Εκφράσεις Ελάττωμα Ελένη Ανθοπούλου Ελένη Ανθοπούλου Κουτσίδου Έλεος Ελευθερία Ελεύθερος Ελλαδα Ελλάδα Έλληνα παραγωγό Ελληνας Έλληνας Έλληνας ποιητής Έλληνας πολιτικός Ελληνες Έλληνες ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ελληνικά Ελληνικη Ελληνική Ελληνική Γλώσσα Ελληνικη Ιδεα Ελληνική Σκέψη Ελληνική ψυχή Ελληνικής Επανάστασης Ελληνικό Ελληνικό ποτό Ελληνικό τρόφιμο Ελληνιστική Ελληνορθόδοξοι Ελπία Ελπίδα Έμπνευση ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ενέργεια Ενημέρωση Ενοχλητικά Έντομα Εξήγηση Εξουσία Εορτή επαγγελματα Επαγγελματίας ΕΠΕΙΓΟΝ Επι κινητου Επιθυμία Επικούρειοι Επιλογή Επιστήμη Επιτυχία Έργα Εργαζόμενοι Εργαλείο Εργασία ΕΡΓΟ Έρρικα Πρεζεράκου. Ερωτήσεις Ερωτόκριτος Εστιάτορας Εσύ Έτος Ευδαιμονία Ευδοκία Ευημερία Ευκαιρία Ευλογημένα Ευλογία Ευρώπη Ευτυχία Ευχαριστώ Ευχές Ευχή Εφαρμογές Εφευρεση Εφημερίδα Εφιάλτης Έχουν γάψει... ζήλεια ΖΟΡΜΠΑΣ Ζωγράφος Λουκία ΖΩΗ ζωή ζωή των μοναχών Ζωής Ζωντανό Πλανήτη Η αρχαία Αθήνα Ηγετη Ηγέτης ηγέτης Άνθρωπος Ήθη Ήθος Ηλίας Καστανάς Ήρωας Θαλής ο Μιλήσιος Θαύμα Θεατρο Θέατρο Ανετον Θέλημα Θέληση Θέμα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Θεόν Θεός Θεοτόκε Θερμά Θέσεις Θεσσαλονίκη Θετικά Θεωρία της Σχετικότητας Θοδωρής Καραγεωργίου Θυσία Ιάκωβο τον νέον Ιαπωνία Ιδανικό Ιδέα Ιησούς Ιορδάνη ΙόΦ ΙόΦ .17 Ιππόδρομος ΙΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝΑ Ισαάκ ο Σύρος Ισίδωρος Πόσδαγλης Ισοκράτης. Ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ Ιωάννα Ιωάννη Ιωάννης Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης Ιωάννης ό Φίλος Καβγάς Κάδο καθάρισμα Καθαρός Καθήκον Καθημερινή Καινούργιο κατάστημα Καιρό Καιρός Κακός Καλά Καλά Χριστούγεννα Καλά Χριστούγεννα και Ευλογία. Καλή ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Καλή Καρδιά Καλημέρα Καληνύχτα Καλό Καλό Μήνα Καλός Καμάρα Καπετάνιος Καράβι Καρδιά Καρδιά. καρκίνο Καρπός καταναλωτων κατάσταση ευρώ Κατάστημα για άνδρες Κατερίνα Κατοχικό Δάνειο Κατσαρίδες Κένεθ Μπέιλι Κέρδος Κερί Κέρκυρα Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Κεφάλαιο Κινούμενα σκίτσα Κλασική Κλέφτης Κοινωνία Κοινωνικά κομβέω Κόμματα κομπασμός Κορίτσια Κορνήλιο Καστοριάδη Κόσμος Κουβέντα Κουζίνα Κουνούπια Κράτηση Κραυγαετός Κρεατομηχανή Κρίνος Κρίση Κριτική Κρομμύδας Κρώφορντ Τζοαν Κύνδινος Κυνικοί κύριος Κωνσταντίνος Πυλάβιος Κωνσταντίνος Σμιξιώτης Λάθη Λάθος Λαμπτήρες ενέργειας Λαός Λειψοί Λέξη Λεοπάρντι Τζ Λεφτά Λιάνα Κανέλλη Λίβανο Λιχτενστάιν Λόγιοι Λογισμοί Λόγος Λούκα Κατσέλη Λουλούδια Λύσεις Μαθήμα Μάθημα Μαλδίβες Μαμά μαμά Αγγελική Μάνα Μανώλης Γλέζος Μανώλης Δουκίδης Μανώλης Μητσιάς Μαραθωνίος της Βοστώνης Μαρινέλα μαρμάγκα Μασκότ Μαυρόγυπα Μαχητές με ενα κλικ... με ήθος και αξίες. Ελλάδα Μέγα Αλέξανδρο Μέγας Βασίλειος Μέγας Φώτιος Μέλισσα Μέλλον Μελπομένη Παπαδημητρίου Μέρα Μεράκι Μεσαίωνα Μέτρο μετρώ Μητέρα Μητέρα Τερέζα Μισθός Μιχαλούς Μνημόσυνο Μον. Ζωσιμά Μονακό Μοναξιά Μόνο για κυρίες Μόντης Κ. μουσικη Μουσική μουσικολόγο Μουσικός Μοχάμεντ Άλι Μπέμπελη Μπρελόκ Μυαλό Μύγες Μυκήνες Μυστήριο ΜichailidisGeo Ναουρού Νέα Έκδοση Νέα Υόρκη Νείλος Νεολαία Νεοπλατωνικοί Νέος Νησιά Μάρσαλ Νήσος Νι Νικόλαος Νικόλαος Νημάς Νικολέτα Νίκος Νίκος Γεωργαντζάς Νίκος Ζωιόπουλος ΝΚatharos Νόαμ Τσόμσκι Νόμισμα Νοοτροπία Νοσοκόμα Νούλα Ξανθή Ζερβού Ξανθής Ζερβού Ξεγνοιασιά ξεσκόνισμα Ξημέρωμα Ο Λόγος Οδυσσέα Ελύτη Οδυσσέας Ελύτης Οι φίλες της Αφροδίτης Οι φίλοι του Ιωάννη Οικογένεια Οικονομία οικονομική κρίση Οκτάγωνο Ολοταχώς Όμορφη Ομορφος Όνειρα Όνειρο Όνομα Όπλο Ὀρέστης Πυλαρινός Ορθός Όσ. Άνθιμος Οσίων Νέων Ασκητών Ουίνστον Τσώρτσιλ Ουράνια Ουρανός Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η Πάθος Παιδεία Παιδιά Παΐσιον τον νέον Παΐσιος Αγιορείτης Παναγία Παναγιώτης Μπουγιούρης Πανεπιστημίο Κρήτης Παντελής παντοτινά παντοτινά. Υγεία Παπανδρεου Πάπια Παρακλητική Προσευχή. Παραμύθι Παράπονο παρέα Παρελθόν Παρκινγκ Παρόν ΠΑΣΟΚ Πάσχα Πάσχου Μανδραβέλη Πατέρας Πατρίδα Πατρίτσια Αδαμοπούλου Πατριώτης Πατριωτική Οικονομική Πολιτική Πέπλο Περιηγήσεις Περιοδικό Πηνελόπη Αναστασοπούλου Πίστη Πιστωτική κάρτα Πλάτων Πληροφορία Πληρωμή Πλούσια Πλούσιος Πλούταρχος Πλούτος πλύστρα ποιηση Ποίηση ποιητή Ποιητής ποιήτρια Πόλεμο Πόλεμος Πολίτες Πολιτική Πολιτισμός Πολλά Ποντιακή Γενοκτονία Ποντιακό τραγούδι Πόντιο Πορεία Πορφύριο τον νέον Πρατήρια βενζίνης Πρόβλημα Προβλήματα Πρόγονος Πρόδρομε Προσευχή Πρόσω Πρόσωπα Πρωταθλητές πρωταθλήτρια Πρωτοχρονια Πτωχεία Πυλώνες Πυξίδα ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Ρένα Βλαχοπούλου Ροτόντα Σάκης Ραπτόπουλος Σαν Μαρίνο Σελήνη Σεπτέμβριος Σερνερ Βάλτερ Σεϋχέλλες Σημαία Σημαντικοί Έλληνες Σίγμα Σίγουρα Σίμων Αρβανίτης Σκέπη Σκεπτικιστές Σκέψη Σκοτάδι Σκύλο Σούπερ μάρκετ κ.λ.π Σοφά λόγια Σοφία Σπήλαιο Σπίτι Σπόρος Σταμάτης Σπανουδάκης Στάση Στέλιος Κυριακίδης Στελλα Παπαδημητριου Στέργιος Γιάννος Στέργιος Πυρίντσος Στον Κόσμο Στοχαστής Στωϊκοί συγγενής Συγγραφέα Συγγραφέας Σύζυγος Σύμβολο συμβουλες Συμεών Συνδετήρες Συνδικαλιστές Συνείδηση Συνεντεύξεις... Συνταγή Σύντοφος Σύντροφος ΣΥΡΤΑΚΙ σφουγγάρισμα Σχέσεις Σωκράτης Σωτήρα Σωφρόνιος Σαχάρωφ Τάιγκερ Φ Τάκη Χρυσικάκο Ταξιδεύστε το Ταξίδι Ταπείνωση Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου Τέχνη Τζόνι Κέλι Τι είναι αυτό; τιμη του SAR Τίμιος ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ''Ν'' ΚΑΙ Η ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Το Τέλος Το Χαμόγελο του Παιδιού Τουβαλού Τουχόλσκι Κουρτ Τόφαλος Τραγούδι Τρελοκαμπέρω Τρόπος Τύχη είναι Υγεια Υγεία υγιεινά Υδριαδα Υπόληψη υπολογίζω Υπομονή Υποστήριξη Υπουργείο Οικονομικών Υποχρέωση Φάρμακο Φάτνη Φερόες Φήμες Φθινόπωρο Φθόνος Φιλέλληνας Φιλενάδες φίλες Φιλία Φίλοι φίλος Φόρος Φουκαράς Φράσεις Φρειδερίκος Νίτσε Φρόνιμος Φτωχός Φύση Φυσικη Ζωη Φως Φώς φώτα Φώτη φωτισμός Φωτογραφία Φωτούλα Χαλίλ Γκιμπράν Χαμογελάστε Χαμόγελο Χαμόγελο; χαρα χαρά Χαρά Θεού Χαρά. Χάρης Μιχαηλίδης Χαρίκλεια Μινώτου Χάρισμα Χάρος ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ Χειρουργική Χρέος Χρήμα Χρήματα Χρήσιμο Χρήστος Λιόνης Χριστέ Χριστιανοί Χριστός Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικα Δώρα Χρόνια Χρόνια Πολλά Χρόνο Χρόνος χρόνος ζωής Χρυσός Χυλόπιτα Χώρα χώρο Χώρος Ψέματα Ψεύτης Ψήφος Ψυχή Ψυχολόγος Ψώνια Ώρα ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ A. Bonett Aρχάριος Adolph Ηitler Albert Zursen amisFreunde Anne-Marie Delrieu Antirio aposerres.gr Argiroudi Villy ariscretegreece Armand Amar autotriti.gr AvloFaye Bιολογική ασπιρίνη Banco Sabadell beautiful. bluetooth Bridge Bungalow White By Margios by SkoulosStel Cafe Leone Cambridge carepluscare.com Céline Dion Charlie Williams Chinese chinese girl CINE VIDEO CNN compaso computer configuration from friends messages DimiMantes dinfo.gr display productions Dramamini Editorial Edward Gibbon efylakas.com ellines.com emotion en.wikipedia.org enoriaAZ eucostmail.com Euro situation Facebook Feel for yourself Follow instructions Franklin D Roosevelt friends Fun YouTube Future Gallenica Geographic George Gouvalias George Gravaris go on Goethe Gorsky Gracias Grecia Greece Greece Island of Crete green-e.gr GuiGui Zheng Harry Belafonte heart iefimerida.gr Info-at Internet iomich-aberta.blogspot.com Irena Sendler Jean Richepin Johann Wolfgang von John Lennon Karafoulidis Thodoros l'Òpera y la Coral Belles Arts La légende des sciences Lächeln Life Like link on web lists.wwf.gr love Made In mail PanTsi mailed by FayAvl mailed by ArslAchi mailed by DPapak mailed by FayAvl mailed by FotisP mailed by GeoMic mailed by GioTsa mailed by GriChr mailed by IppGat mailed by KatPel mailed by KostKot mailed by KyrIoa mailed by LazMic mailed by MosKan mailed by NiKath mailed by NiSto mailed by OurIos mailed by PanTsir mailed by PavGab mailed by PerBou mailed by ThePro mailed by VarsVas mailed by VasRig mailed by VitsVas mailled by ApoGeo mailled by avlofaye mailled e-grivas mailled ShiafGeo Mamacita On Fire Mario de Andrade Marios Ani Fran Mary Shelley Matilde Pérez Maurice Schumann message of photographs message on video metafysiko.gr Michael Untergüggenberger mind mkanakaris monadiko.net Moutsatsou music on miavradia.com Mykines NASA National National Geographic Neil Armstrong New York Times news.gr.msn.com news.in.gr news.kathimerini.gr Niki Lyberis noiazomai.net Oδυσσέας Ελύτης Ode to Lost Joy OikonomouGeo olympia.gr opportunitie ORIGINAL Oscar Wilde our artists our videos OurailidisIos Parler à mon père people Peter Drucker Photos pictures Pigizois.net planetdan.net Plant portal.kathimerini.gr Protagon Newsletter PTsir qprosopa.com Quiz Reichstag REPLAYCE replayce.gr Rio Rio Antirio Bridge in Greece Rita Hayworth Robert Kennedy ROGER CROOCK s.skoulos saferinternet.gr Saint Kitts n' Nevis Samuel Beckett Sanctuary Asia Sculpture See for yourself Shopping Silvio Gesell Sissy Prodromidou Smile Souriez Steve Jobs STUDIO SKLAVIS Sueddeutsche Zeitung syngrafo.blogspot.com Tραπεζικές συναλλαγές μέσω Ίντερνετ thermopilai.org Thessaloniki Travel TsantGi TsirogianisP U.K Video από το YouTube video music videoman.gr videos Vintage bar vivartia.com Vivek Chauhan W. Thompson we paint Wi-Fi Wonderful Photo's - Smokie Wörgl world World Base Race 2012 wow.gr wowgroup WWF Ελλάς WWF Greece www.agiazoni.gr www.enet.gr www.kerdos.gr www.nektarios.gr Xαλίλ Γκιμπράν XMylon YouTube YouTube μουσική

Ενημέρωση και Προβολή

Ενημέρωση και Προβολή
Ενημέρωση και Προβολή στο Διαδίκτυο